Peter Prevc v Trondheimu na stopničkah, zmagal je Kobajaši

Peter Prevc Foto: Zajem zaslona/MMC

Peter Prevc v Trondheimu na stopničkah, zmagal je Kobajaši

V Trondheimu, na srednji skakalnici, je Peter Prevc ponovno dokazal svojo formo v svetovnem pokalu v smučarskih skokih, saj je osvojil drugo mesto. To je njegov četrti tak rezultat v zadnjih treh tednih. Zmage se je s skokom dolgim 99 metrov veselil Japonec Rjoju Kobajaši, ki je Prevcu za las ušel s prednostjo 0,9 točke.

Kobajaši je z najdaljšim skokom dneva, 106 metrov, dominiral že po prvi seriji, medtem ko je Prevc, s skokom dolgim 102,5 metrov, zaostajal le za tri desetinke. Kljub najslabšim vetrovnim pogojem med vsemi v finalu, je Prevc pristal pri 97 metrih in začasno prevzel vodstvo. Kobajašijev skok dolg 99 metrov pa je zadostoval, da je Japonec Slovenca prehitel in osvojil svojo drugo zmago sezone ter 32. v svoji karieri.

Peter Prevc, ki se bo poslovil od tekmovalnega skakanja naslednjo nedeljo v Planici, je s tem rezultatom nadaljeval niz odličnih uvrstitev, vključno z dvema drugima mestoma konec februarja in začetku marca. V ekipnem delu so ostali slovenski skakalci imeli mešan uspeh; Anže Lanišek je zdrsnil na 19. mesto, Timi Zajc je končal kot 21., Lovro Kos pa kot 27. Domen Prevc, kljub uspehu v Oslu, tokrat ni osvojil točk.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala še naprej vodi Avstrijec Stefan Kraft, ki je v Trondheimu osvojil peto mesto. Vodilni trije v razvrstitvi turneje Raw Air, kjer tekmovalci tekmujejo tudi za denarno nagrado 40.000 evrov, so Kraft, Johann Andre Forfang in Jan Hörl, s Prevcem tik za njimi na četrtem mestu. Tekmovalna karavana se sedaj seli v Vikersund, kjer se bo nadaljevalo tekmovanje z nadaljnjimi kvalifikacijami in tekmami, vključno z zanimivo nedeljsko tekmo s tremi serijami.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona