Petkovo postno kosilo, slastna ribja juha
Ribja juha je super lahko kosilo. Tokrat pripravljamo juho z osličem, marsikomu všečno dostopno belo morsko ribo. Recept je zelo preprost, glavno pa je vedeti, da juhe ne smete prekuhati. Za pripravo jedi boste potrebovali slabo uro in pol. Iz navedenih količin sestavin boste dobili tri krožnike juhe.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 300 g osliča
- 1 čebula
- 1 korenček
- Lovorjev list
- 2 stroka česna
- 1 majhna čebula
- peteršilj
- olivno olje
- 100 ml belega vina
- sol, poper
Postopek priprave:
Osliča dobro operite. Narežite ga na manjše kose, vendar ga ne narežite preveč, da se ne izgubi kakovost.
Na oljčnem olju so mehkega prepražite drobno sesekljan česen in čebulo do mehkega. Dodajte vino.
V lonec nalijte toliko vode, da so sestavine pokrite, dodajte korenje in začimbe.
Ko je zelenjava kuhana, dodajte ribe in kuhajte na zmernem ognju kuhajte približno pol ure. Pri kuhanju jedi ne mešajte, saj lahko riba razpade.
Ko je riba kuhana, juho poskusite in po potrebi dodajte začimbe.
Dober tek!
Foto: iStock