Zvezdnica je bila kaznovana, ker je vznemirjala mir. Ni nehala tudi med policijskim posredovanjem. Zato so jo odpeljali na policijsko postajo. Pri tem so morali uporabiti prisilna sredstva, saj se zvezdnica ni predala sama. 

Ava Karabatić, 33, je ponovno v medijih. Dobila je namreč prekrškovni nalog, ki od nje terja 750 kun globe zaradi neprimernega obnašanja v javnosti. Starleta je bila 29. decembra 2021 okoli 21. ure v Splitu. V hotelu v Žnjanu je v omamljenem stanju je, po prihodu policistov, na posebej nesramen način izražala nasprotovanje možem postave.

Obtožbe

V nalogu je obrazloženo, da je Ava kričala, se valjala po tleh ter motila hotelske goste in osebje. Med policijskim ukrepanjem je s kršenjem javnega reda in miru nadaljevala. Zato je bila z uporabo prisilnih sredstev odvedena v prostore policijske postaje.

V nalogu je obrazloženo, da je Ava kričala, se valjala po tleh ter motila hotelske goste in osebje.

Izrečeno globo je Ava dolžna plačati v roku 30 dni od pravnomočnosti naloga o prekršku. Če v 30 dneh plača dve tretjini izrečene globe, se šteje, da je globo plačala v celoti. Ava je dolžna plačati tudi 100 kun za stroške prekrškovnega postopka, in sicer v 30 dneh po pravnomočnosti prekrškovnega naloga, sicer ji bodo znesek prisilno izterjali.

Zvezdnica se je pred dvemi meseci prav tako znašla na prvih straneh medijev, tudi takrat zaradi motenja javnega reda in miru. Takrat so jo kaznovali z globo v višini 748 kun. Lani februarja je Ava namreč sredi belega dne na stopnišču stanovanjske zgradbe na Plokitah v Splitu pijana motila javni red in mir.

Pred policisti je na ves glas kričala: “Hočete me oropati, podpišite Hipokratovo prisego”.

Nadaljevala je tudi po opozorilih in ukazih mož postave. S kričanjem in vpitjem je povzročala nelagodje tako med prisotnimi policisti kot tudi drugimi stanovalci. Policisti so Avo prijeli in jo odpeljali na postajo, kjer je ostala do naslednjega jutra. Zato so ji kazen znižali za 600 kun. Ker se računa, da je bila aretirana dva dni, je od celotnega zneska 748 kun dolžna zgolj doplačati 148 kun. Če bo odredbi nasprotovala, bo sledilo sojenje.

Sodišče jo je opozorilo, da jo v tem primeru lahko kaznujejo strožje.

“Ne bojim se zapora, saj sem preživela resničnostne šove. Zaradi Hipokratove prisege moram molčati,” nam je najprej povedala Ava. Nato je besedo prevzel oče Karabatić.

“Avi se je zgodila krivica. Bila je žalostna in je malo popila.” je pojasnil Ivica.

Nato se je pogovoru pridružila Ava.

“Zakaj bi morala plačati kazen. Raje grem v zapor. Dala sem skozi resničnostne šove,” je zaključila Karabatić.

Vir: 24 sata