Piratska stranka se ne bo pritožila na odločitev DVK-ja

Foto: Pexels

Piratska stranka se ne bo pritožila na odločitev DVK-ja

Državna volilna komisija (DVK) je zavrnila kandidatno listo Piratske stranke za evropske volitve, saj stranki ni uspelo zbrati potrebnega števila podpisov podpore, poroča 24ur. Po zakonu je za vložitev liste potrebno zbrati najmanj tisoč podpisov volivcev ali podporo štirih poslancev državnega zbora, Piratski stranki pa je uspelo zbrati le 903 podpise.

“Na terenu smo bili, vse dokler se v petek niso zaprle upravne enote, prostovoljci so nam nato podpise prinašali v Ljubljano vse do večera,” so povedali v Piratski stranki, kot navaja 24ur. Zadnji dan so naleteli na tehnične težave, saj naj bi se sesul strežnik upravne enote, kar je po njihovih navedbah prispevalo k temu, da niso zbrali zadostnega števila podpisov.

Piratska stranka se na odločitev DVK, kot poroča 24ur, ne bo pritožila, kljub temu pa bodo odločbo vključili kot dodatek k svojim tožbam in ustavni pobudi, ki so trenutno v teku. “Pravijo, da si želijo doseči, da se oddajanje podpisov uredi elektronsko,” poroča 24ur.

Poleg tega Piratska stranka načrtuje preoblikovanje svoje volilne kampanje z dodajanjem teme legalizacije konoplje za prihajajoči referendum. “Smo zagovorniki legalizacije konoplje in želimo si, da bi volivci to na referendumu tudi potrdili. Sredstva za oglaševanje bomo preusmerili predvsem tja,” so še dodali iz stranke, kot navaja 24ur.

Kljub trenutnim izzivom stranka ostaja dejavna na politični sceni. “Nadaljujemo s svojim rednim delovanjem, komentiranjem predlogov zakonov in vlaganjem lastnih zakonskih predlogov in pobud,” so zaključili, poroča 24ur.

[Vir: 24ur]; Portal24; Foto: Pexels