Pirc Musar kritična do vladnih zastojev in poziva k reformam

ByA.K.

11. novembra, 2023 , ,

Pirc Musar kritična do vladnih zastojev in poziva k reformam

Na forumu o prehranski samooskrbi in varnosti na Brdu pri Kranju je predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar, javno izrazila zaskrbljenost zaradi trenutnih političnih pretresov in zastoja reform, ki jih vodi vlada pod premierjem Robertom Golobom. “Ni na meni, da v tem trenutku kritiziram notranjepolitično situacijo, vendar trenutno se bolj kaže kot kriza koalicije ali pa predvsem kot kriza vladajoče stranke,” je poudarila predsednica.

Predsednica je izpostavila, da so reforme, ključne za državo, zastale: “Vsi imamo občutek in vemo, da nas ta občutek ne vara, da so vse reforme zastale. Edino, kar teče, in prav je, da teče, so popoplavne reforme.” Izrazila je željo in upanje, da bi vlada znova začela s pomembnimi reformami, še posebej na področju zdravstva. “Upam in želim si, da bi ta vlada nazaj pognala os z drugimi reformami, predvsem z zdravstveno, ki je po mojem mnenju ena ključnih v državi,” je dejala Pirc Musar.

Ob razpravi o možni rekonstrukciji vlade in zmanjšanju števila ministrstev, je predsednica izrazila olajšanje, da do tega ne bo prišlo. “Vendarle sem vesela, da rekonstrukcije ne bo, to bi bil spet predolg mrtvi tek,” je poudarila in dodala jasno podporo nekdanji ministrici Tatjani Bobnar, ki se je pridružila njenemu kabinetu.

V zvezi z vplivom političnih pretresov na njen odnos s premierjem Golobom je predsednica povedala: “Seveda ne prav dobro, razumljivo je, da so določene napetosti zaradi tega, a ravno včeraj sem s predsednikom vlade govorila in se že dogovarjava, kdaj se naslednjič vidiva na sestanku. Moja želja je, da oba razmišljava o prihodnosti Slovenije,” je zaključila predsednica Pirc Musar.

vir

Foto: STA

Portal24