Piščančja bhuna, skrivnost je… brez vode

Piščančja bhuna, beseda ‘bhuna’ pomeni cvreti in v tem receptu je ključno, da čebulo in paradižnik res dobro prepražite, dokler olje ne začne zapuščati sten ponve. Skrivnost res dobre piščančje bhune je, da ne dodajate vode, saj ves okus pride iz začimb in čebule.

Vsaka porcija vsebuje 357 kcal, 39,5 g beljakovin, 9 g ogljikovih hidratov (od tega 6,5 ​​g sladkorjev), 17,5 g maščob (od tega 3 g nasičenih maščob), 3,5 g vlaknin in 1,2 g soli. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli dve uri. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:
Za marinado
  • 6 strokov česna, drobno naribanega
  • 2,5 cm/1 in kos sveže korenine ingverja, olupljen in drobno nariban
  • 2 žlički blagega čilija v prahu 
  • ½ žličke mlete kurkume
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 2 žlici grškega jogurta
  • 750 g piščančjih beder, brez kosti in kože, narezana na koščke
Bhuna
  • 100 g  paradižnika, grobo narezanega
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 4 žlice rastlinskega olja
  • 3 posušeni rdeči čiliji, pustite cele
  • 300 g rjave čebule, drobno sesekljane
  • 1 žlička semen koromača , grobo zdrobljenih
  • ½ žličke sveže mletega črnega popra
  • 1 žlička garam masala
  • Sol
  • sesekljan svež koriander, za okras
Postopek priprave:

Za pripravo marinade zmešajte česen, ingver in kanček vode v gladko pasto v kuhinjskem robotu ali mešalniku. Marinado dajte v veliko skledo s preostalimi sestavinami za marinado, razen piščanca. Premešajte, da se povežejo. Dodajte piščanca in dobro premešajte. Pustite marinirati 1 uro, najbolje čez noč.


Za pripravo bhune zmešajte paradižnik in paradižnikovo mezgo v gladko pasto v kuhinjskem robotu ali mešalniku. V veliki ponvi s pokrovom na srednji vročini segrejte olj

Dodajte čilije, pražite nekaj sekund nato dodajte čebulo. Dobro premešamo in rahlo pražimo 25 minut, da porjavi in ​​se zmehča. Pogosto mešajte, da zagotovite enakomerno kuhanje.

Dodajte zmiksano paradižnikovo pasto, premešajte in pražite 5 minut. Dodajte mariniranega piščanca. Kuhajte 6 minut ter mešajte, da je piščanec dobro obložen z masalo.

Začinite s soljo, zmanjšajte ogenj in nadaljujte s kuhanjem dokler ni piščanec pečen.

Dodajte koromač, poper in garam masalo ter premešajte. Okrasite s koriandrom in kuhajte nekaj minut. Postrezite takoj.

Postrezite s svežim naan kruhom ali rižem.

Dober tek