Piščančja juha s kokosovim mlekom in karijem
Piščančja juha s kokosovim mlekom in karijem je podobna vietnamski pho juhi z riževimi rezanci. Torej je tudi ta juha polna okusov in malce pikantna. Za tiste, ki niso ljubitelji pekoče hrane, ni nevarna, saj je polna tudi sveže zelenjave, ki prinaša osvežitev. Čas, ki ga boste potrebovali z pripravo juhe je slaba ura. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest obrokov.
Sestavine, ki jih potrebujete:
- 2 pločevinki (425 ml) kokosovega mleka
- 50 g rdeče curry paste
- 250 g riževih rezancev
- 800 ml piščančje juhe
- 55 g rjavega sladkorja
- 2 žlici sojine omake
- ¾ čajne žličke soli s česnom
- 500 g piščančjega fileja
- 350 g naribanega zelja
- 75 g naribanega korenja
- 75 g fižolovih kalčkov
- Sveži listi bazilike in koriandra
- Arašidi po želji
Postopek priprave
Piščančje fileje narežite na majhne koščke in jih dobro popecite na olivnem olju. Začinite s soljo in poprom.
V loncu z debelim dnom zavrite kokosovo mleko. Kuhajte 10 do 12 minut, dokler del ne izhlapi. Vmešajte curry pasto in mešajte, dokler se popolnoma ne raztopi.
Vmes pripravite riževe rezance po navodilih na embalaži. Mešanici karija dodajte osnovo, sladkor, sojino omako in česnovo sol ter pustite, da zavre. Zmanjšajte ogenj in pustite vreti 10 minut, občasno premešajte. Dodajte meso pečenega piščanca in segrejte.
Rezance precedite in razdelite v 6 jušnih skled. Prelijte jih z juho, na vrh posujte svežo zelenjavo, liste bazilike in koriandra ter arašide.
Dober tek!
Foto: zajem zaslona
Ne spreglejte…
Svilnato kremasta porovo in krompirjeva juha
Smo v sezoni pora in krompirja. Porova krompirjeva juha, ki je povrhu vsega še svilnato kremasta je nekaj, kar enostavno morate uvrstiti v svoj tedenski jedilnik. Priprava sestavin, ki zadostujejo za od 6-8 porcij, vam bo vzela okoli 20 minut. Juha se kuha 25 minut… več tukaj.