Piščanec na grški način! Recept, poln vonja limone in zelišč

Čas je, da poskusite pregrešno dobrega piščanca na grški način. Z minimalnim trudom boste pripravili marinado in spekli  neverjetno okusnega piščanca.
Piščanec je hrana, ki ste jo zagotovo pripravljali že neštetokrat in na različne načine. Tokrat ga poskusite z grško marinado, to je neverjetno okusen obrok, poln arom limone, česna in zelišč.


Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 900 gramov piščančjih prsi brez kosti
  • 4 stroki česna
  • 2 srednje veliki limoni
  • 60 ml oljčnega olja
  • 1 žlica posušenega origana
  • 1 čajna žlička medu
  • 1 čajna žlička majarona
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke mletega črnega popra


Postopek priprave:

Piščančje prsi narežite na zrezke, vendar jih ne naredite pretanke, saj jih boste potolči s kladivom na centimeter debeline.

Pripravite zip vrečko. Izberite več litrsko, saj mora biti dovolj velika tako za marinado kot za piščančje zrezke.

V vrečko dodajte drobno nastrgan strok česna, naribano lupinico ene limone. Nato iztisnjen sok 2 limon, olivno olje, origano, majaron, sol in črni poper. Dodajte meso, zaprite vrečko in masiramo, da se vse poveže.

Marinirajte vsaj 30 minut na sobni temperaturi ali pustite v hladilniku do 3 ure.

Piščanca prestavite v pekač in prelijte z marinado. Postavite v pečico, ogreto na 180 ºC.

Pecite toliko časa, da piščanec postane zlato rjave barve.

Postrezite ob obilo solate in prilogi po lastni izbiri.

 Dober tek!

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Kaj je okra? Nasveti za nakup in kuhanje okre.

Kaj je okra? Okra je grmičasta cvetoča rastlina, katere stroke lahko kuhamo, kisamo, uživamo surove ali uporabimo v solatah. Okro najpogosteje uporabljamo v juhah in enolončnicah, stroki pa vsebujejo sluz, ki pri segrevanju deluje kot naravni zgoščevalec. Trgatev začne v začetku junija in traja do začetka oktobra, lahko tudi do prve zmrzali… več tukaj.

By A.K.

Komentar: