Piščanec na grški način! Recept, poln vonja limone in zelišč
Čas je, da poskusite pregrešno dobrega piščanca na grški način. Z minimalnim trudom boste pripravili marinado in spekli neverjetno okusnega piščanca.
Piščanec je hrana, ki ste jo zagotovo pripravljali že neštetokrat in na različne načine. Tokrat ga poskusite z grško marinado, to je neverjetno okusen obrok, poln arom limone, česna in zelišč.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 900 gramov piščančjih prsi brez kosti
- 4 stroki česna
- 2 srednje veliki limoni
- 60 ml oljčnega olja
- 1 žlica posušenega origana
- 1 čajna žlička medu
- 1 čajna žlička majarona
- 1 čajna žlička soli
- 1/2 čajne žličke mletega črnega popra
Postopek priprave:
Piščančje prsi narežite na zrezke, vendar jih ne naredite pretanke, saj jih boste potolči s kladivom na centimeter debeline.
Pripravite zip vrečko. Izberite več litrsko, saj mora biti dovolj velika tako za marinado kot za piščančje zrezke.
V vrečko dodajte drobno nastrgan strok česna, naribano lupinico ene limone. Nato iztisnjen sok 2 limon, olivno olje, origano, majaron, sol in črni poper. Dodajte meso, zaprite vrečko in masiramo, da se vse poveže.
Marinirajte vsaj 30 minut na sobni temperaturi ali pustite v hladilniku do 3 ure.
Piščanca prestavite v pekač in prelijte z marinado. Postavite v pečico, ogreto na 180 ºC.
Pecite toliko časa, da piščanec postane zlato rjave barve.
Postrezite ob obilo solate in prilogi po lastni izbiri.
Dober tek!
vir Foto: Pexels
Ne spreglejte…
Kaj je okra? Nasveti za nakup in kuhanje okre.
Kaj je okra? Okra je grmičasta cvetoča rastlina, katere stroke lahko kuhamo, kisamo, uživamo surove ali uporabimo v solatah. Okro najpogosteje uporabljamo v juhah in enolončnicah, stroki pa vsebujejo sluz, ki pri segrevanju deluje kot naravni zgoščevalec. Trgatev začne v začetku junija in traja do začetka oktobra, lahko tudi do prve zmrzali… več tukaj.