Piščanec na grški način! Recept, poln limone in zelišč

ByAna Koren

2. februarja, 2023

Piščanec na grški način! Recept, poln vonja limone in zelišč

Čas je, da poskusite pregrešno dobrega piščanca na grški način. Z minimalnim trudom boste pripravili marinado in spekli  neverjetno okusnega piščanca.
Piščanec je hrana, ki ste jo zagotovo pripravljali že neštetokrat in na različne načine. Tokrat ga poskusite z grško marinado, to je neverjetno okusen obrok, poln arom limone, česna in zelišč.


Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 900 gramov piščančjih prsi brez kosti
  • 4 stroki česna
  • 2 srednje veliki limoni
  • 60 ml oljčnega olja
  • 1 žlica posušenega origana
  • 1 čajna žlička medu
  • 1 čajna žlička majarona
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke mletega črnega popra


Postopek priprave:

Piščančje prsi narežite na zrezke, vendar jih ne naredite pretanke, saj jih boste potolči s kladivom na centimeter debeline.

Pripravite zip vrečko. Izberite več litrsko, saj mora biti dovolj velika tako za marinado kot za piščančje zrezke.

V vrečko dodajte drobno nastrgan strok česna, naribano lupinico ene limone. Nato iztisnjen sok 2 limon, olivno olje, origano, majaron, sol in črni poper. Dodajte meso, zaprite vrečko in masiramo, da se vse poveže.

Marinirajte vsaj 30 minut na sobni temperaturi ali pustite v hladilniku do 3 ure.

Piščanca prestavite v pekač in prelijte z marinado. Postavite v pečico, ogreto na 180 ºC.

Pecite toliko časa, da piščanec postane zlato rjave barve.

Postrezite ob obilo solate in prilogi po lastni izbiri.

 Dober tek!

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Kaj je okra? Nasveti za nakup in kuhanje okre.

Kaj je okra? Okra je grmičasta cvetoča rastlina, katere stroke lahko kuhamo, kisamo, uživamo surove ali uporabimo v solatah. Okro najpogosteje uporabljamo v juhah in enolončnicah, stroki pa vsebujejo sluz, ki pri segrevanju deluje kot naravni zgoščevalec. Trgatev začne v začetku junija in traja do začetka oktobra, lahko tudi do prve zmrzali… več tukaj.