Piščanec s kuskusom z limeto
Jed, ki jo lahko postrežete kot kosilo ali večerjo. Okusna je tudi naslednji dan. Kombinacija začimb, zelenjave in limete vas bo naravnost navdahnila. Čas priprave okoli deset minut, jed se kuha 20 minut. Iz navedenih količin živil boste dobili dva obroka.
Kaj potrebujete:
- 1 čajna žlička svežega koriandra, drobno sesekljanega
- 2 čajni žlički čilija v prahu
- 1 žlica sojine omake
- Sol
- Sveže mlet poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g piščančjega fileja, narezanega na kocke
- 150 g brokolija, narezanega na večje kose
- 1 rdeča paprika, očiščena in na tanke rezine narezana
- 1 zelena paprika, očiščena in na tanke rezine narezana
- 4 mlade čebule, sesekljane
- 200 ml vrele vode
- 150 g kus-kusa
- 1 žlica limetinega soka
- 1 čajna žlička limetine lupinice
- 2 žlički sesekljanega koriandra
Postopek:
V skledi zmešajte 1 čajno žličko koriandra, čili, sojino omako, sol in poper. Dodajte piščanca in ga dobro pokrijte z začimbami. V ponvi segrejte žličko olivnega olja, pecite piščanca 3 minute na vsaki strani. Piščanca odstranite na krožnik.
V posodo nalijte vrelo vodo, dodajte kuskus, naribano limetino lupinico ter ščepec soli in popra. Krožnik pokrijte in pustimo 5 minut.
V ponvi segrejte preostanek olivnega olja, dodajte brokoli in papriko ter pražite približno 4 minute. Piščanca vrnite v ponev, dodajte mlado čebulo in dušite približno 10 do 15 minut.
V skledo s kuskusom dodamo limetin sok in koriander, premešajte, pokrijemo in pustimo še 2 minuti.
Piščanca in zelenjavo odstavimo z ognja in postrežemo s kuskusom.
Foto: iStock