Piška v papriki s pire krompirjem je prava gurmanska poslastica. Sočno in mehko piščančje meso v bogati omaki ob pregrešno dobrem pire krompirju zabeljenim s praženo čebulo. Poskusite.

Kaj potrebujete:
  • 1 kilogramski piščanec ali 1 kg delov piščančjega mesa
  • 1 rumena čebula
  • 1 žlica masti
  • 600-800 ml vode – toliko da prekrijemo meso
  • 1 zvrhana čajna žlička mlete paprike
  • 1 večja vejica peteršilja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 polna žlica moke
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlica limoninega soka
  • juha po potrebi – do željene redkosti omake
  • 20-30 ml belega vina
Sestavine za pire krompir:
  • 7-9 krompirjev
  • sol – po okusu
  • 50 gramov masla
  • 1 polna žlica rastlinske ali svinjske masti
  • 1 rumena čebula
  • muškatni orešček – po okusu
  • 50-100 ml mleka – do želene gostote

Navodilo za pripravo najdete tukaj.

Vir: Anina kuhinja Foto: Zajem zaslona