Piška v papriki s pire krompirjem je prava gurmanska poslastica. Sočno in mehko piščančje meso v bogati omaki ob pregrešno dobrem pire krompirju zabeljenim s praženo čebulo. Poskusite.
Kaj potrebujete:
- 1 kilogramski piščanec ali 1 kg delov piščančjega mesa
- 1 rumena čebula
- 1 žlica masti
- 600-800 ml vode – toliko da prekrijemo meso
- 1 zvrhana čajna žlička mlete paprike
- 1 večja vejica peteršilja
- 1/2 čajne žličke soli
- 1 polna žlica moke
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlica limoninega soka
- juha po potrebi – do željene redkosti omake
- 20-30 ml belega vina
Sestavine za pire krompir:
- 7-9 krompirjev
- sol – po okusu
- 50 gramov masla
- 1 polna žlica rastlinske ali svinjske masti
- 1 rumena čebula
- muškatni orešček – po okusu
- 50-100 ml mleka – do želene gostote
Navodilo za pripravo najdete tukaj.
Vir: Anina kuhinja Foto: Zajem zaslona