Pivovarna Laško Union prodala znamki Sola in Zala

ByA.K.

14. januarja, 2023 , ,

Pivovarna Laško Union je blagovni znamki brezalkoholnih pijač Sola in Zala prodala hrvaškemu vlagatelju

Pivovarna Laško Union (PLU) je sporočila, da je podpisala pogodbo o prodaji blagovnih znamk brezalkoholnih pijač Sola in Zala. Pogodbo so podpisali z lokalnim podjetjem Nika Bev v lasti hrvaškega vlagatelja.

S prodajo blagovnih znamk želi PLU zmanjšati kompleksnost proizvodnje in racionalizirati operacije. Pri slednjem se pivovarna osredotoča na zagotavljanje trajnostne rasti pivovarstva in distribucije. PLU je z Niko Bev sklenil tudi dolgoročno pogodbo o nadaljevanju distribucije obeh blagovnih znamk Sola in Zala na slovenskem trgu.

Po podatkih iz slovenskega trgovskega registra je celoten kapital Nika Bev v lasti hrvaške državljanke Nine-Christine Stanić, vodje marketinga v hrvaški družbi pijač Stanic Group.

“Družina Stanič je že vrsto let partner PLU pri distribuciji in proizvodnji izdelkov blagovne znamke Sola v jadranski regiji. Posledično je zavezana k dolgoročnemu razvoju obeh blagovnih znamk z zagotavljanjem nadaljnje odlične kakovosti izdelkov za kupci in potrošniki, kar mu bo omogočilo krepitev položaja proizvajalca pijač,” so sporočili iz PLU.

Zaradi zastarele opreme v Ljubljani namerava PLU proizvodnjo piva preseliti v svojo tovarno v Laškem. Polnjenje steklenic že poteka izključno v Laškem. PLU v začetku marca načrtuje prekinitev polnjenja sodov v Ljubljani.

vir Foto: Pivovarna Laško Union

Ne spreglejte…

Inflacija v ZDA se umirja, Wall Street raste

Ameriški borzni indeksi so se zvišali, Wall Street tako že tretji dan zapored raste. Slednjemu botrujejo podatki o umirjanju rasti inflacije v ZDA. Pričakovanja vlagateljev, da bo FED v prihodnje manj agresivno dvigoval obrestne mere so tako okrepljena… več tukaj.