Pixel 8 Pro predstavlja Magic Editor z umetno inteligenco

Google uvaja generativno umetno inteligenco (AI) v svojo široko uporabljeno aplikacijo Google Photos, kar sovpada z izidom pametnih telefonov Pixel 8 in Pixel 8 Pro. Funkcija je bila prvotno predstavljena na konferenci za razvijalce I/O maja. Uporabnikom omogoča izvajanje zapletenih popravkov, kot so zapolnjevanje vrzeli na fotografijah in spreminjanje položaja predmetov. Poleg tega omogoča spreminjanje ospredja ali ozadja na fotografiji.

Na konferenci I/O je Google prikazal zmožnosti funkcije Magic Editor tako, da je na eni sami sliki, na kateri je bila oseba pred slapom, nemoteno izvedel več nalog urejanja. Prikaz je vključeval izločanje oseb iz ozadja fotografije. Hkrati je bil z rame subjekta odstranjen trak torbe. Cilj teh posegov je bil izboljšati splošno estetsko kakovost slike. Umetna inteligenca je bila uporabljena tudi za natančno izločitev in optimalno spremembo položaja subjekta na spremenjeni fotografiji.

Če ste želeli z uporabo Fotografije Google doseči določen učinek, ste morali prej uporabiti dodatna orodja, kot je Googlov Magic Eraser. Druga možnost je bila uporaba specializirane programske opreme, kot je Photoshop, ki je vključevala več ročnih popravkov.

Na ločeni razstavi je Google pokazal možnost spreminjanja položaja predmeta na fotografiji. To je umetni inteligenci omogočilo, da je spretno zapolnila izpraznjene dele slike. Ko so bili elementi premeščeni, je umetna inteligenca spretno zapolnila preostale dele.

Z aplikacijo Magic Eraser je uporabnik lahko dečka, ki je prvotno sedel na klopi z baloni in se je oddaljil od središča, prestavil bližje sredini slike. Zato je umetna inteligenca spretno dopolnila prazno površino klopi in mestne pokrajine. Poleg tega je na nebo dodala bele, voluminozne oblake. Ta dodatek je povečal estetsko privlačnost fotografije.

Impresivne predstavitve in praktične aplikacije

Fotografije Google uporabljajo generativno umetno inteligenco v svojih naprednih funkcijah urejanja, kot sta spreminjanje velikosti in prestavljanje predmetov na sliki. Uporabniki lahko te funkcije aktivirajo tako, da preprosto tapnejo in povlečejo predmet, ki ga želijo urediti, ali ga ščipnejo, da spremenijo njegovo velikost. Poleg tega kontekstualni predlogi platforme omogočajo spremembe osvetlitve in ozadja fotografije. Magični urejevalnik ponuja več izhodnih možnosti, tako da lahko uporabniki izberejo želeni rezultat.

Kljub impresivni predstavitvi funkcije bo pravi preizkus njene učinkovitosti prišel, ko bo prišla v roke potrošnikov za uporabo v resničnem svetu. Morda ne bo dosledno ustvarjala uglajenih in naravnih slik, ki so bile prikazane doslej. Google priznava to realnost in ugotavlja, da Magic Editor, zgodnja faza iz programa Labs, morda ne bo vedno delovala, kot je bilo predvideno. Vendar je podjetje še vedno prepričano, da bodo tehnološki napredek in povratne informacije uporabnikov izboljšali prihodnje rezultate.

Glede na to, da uporabniki storitve Google Photos mesečno uredijo približno 1,7 milijarde fotografij, bi lahko bil obseg preizkusa pomemben. Tudi če bo le del teh popravkov narejen na novejših napravah Pixel, bodo pridobljeni podatki in spoznanja iz teh popravkov verjetno pomembni.

Magic Editor je ena od številnih novih funkcij za urejanje fotografij, ki jih poganja umetna inteligenca in so bile predstavljene v napravah Pixel 8 in 8 Pro. Funkcija Best Take združuje več slik v eno samo optimizirano fotografijo. Zoom Enhance, inovativna funkcija umetne inteligence, ima skoraj znanstvenofantastično kakovost. Poleg tega izboljšave obstoječe funkcije Magic Eraser zdaj omogočajo odstranjevanje večjih motečih elementov na fotografijah. Google je napovedal, da bodo funkcije Best Take, Magic Editor in Audio Magic Eraser na napravah Pixel 8 na voljo od 12. oktobra.

Vir foto: Pixabay Biznis24