Pica je vrhunska gurmanska jed ali le cenovno ugodna? To je vprašanje za italijanskega milijarderja Flavia Briatoreja, ki nasprotuje neapeljskim kuharskim mojstrom. Neapelj je mesto, kjer ima proizvodnja pic Unescov status svetovne dediščine.

Pica ni priljubljena le v Italiji, priljubljena je po vsem svetu. Pica je tradicionalno narejena iz preprostih sestavin. V restavracijah v južnem Neaplju klasično pico Margerito strežejo že za 4 evre.

Briatore nizkim cenam nasprotuje s tem, ko odgovarja na kritiko cen pic v njegovih restavracijah Crazy Pizza v Londonu, Montecarlu, Riadu in Italiji. V naštetih restavracijah boste za špansko pico s šunko Pata Negra odšteli neverjetnih 65 evrov. Pizza z ostružki črnega tartufa pa stane “samo” 49 evrov.

“Pica po 4 evre? Kaj ti ljudje dajejo v pice?” je Briatore zapisal na Instagramu in dodal, da so neapeljske Margerite kot “plate testa z lužo paradižnika”.

Kuhar Sergio Miccu, predsednik neapeljskega združenja proizvajalcev pic, je v odgovoru Briatoreja obtožil, da je izdal dediščino pic. “Pica je nahranila cele generacije, premagala je vojno in kolero,” je v izjavi dejal Miscu.

Na Briatorejeve pripombe se je odzval tudi eden najbolj znanih italijanskih picopekov Gino Sorbillo. Pice je pred svojo družinsko restavracijo v središču Neaplja stregel kar brezplačno.

“Briatore pravi, da poceni pica ni dobra? Tako jo naredimo, poskusite in povejte, kakšna je,” je  dejal Sorbillo.

By A.K.

Dodaj odgovor