Napad na znanega aktivista po Paradi ponosa v Mariboru

V Mariboru je danes potekala tretja Parada ponosa, kjer se je zbralo okoli 300 podpornikov LGBTQIA+ skupnosti. Kljub nekaterim opazkam med dogodkom, ki so ga spremljali policisti in varnostniki, je prireditev potekala brez večjih incidentov. Po koncu prireditve pa je napetost eskalirala, ko so neznanci pretepli znanega mariborskega aktivista, performerja in pisca Renata Volkerja.

Volker je dogodek opisal na družbenih omrežjih, kjer je objavil fotografijo sebe v rešilnem avtomobilu s pripisom “After party je na urgenci”. Napad se je zgodil, ko se je Volker po koncu prireditve odpravljal domov. “Šel sem s prireditve proti domu po Trgu Leona Štuklja, ko so za mano prišli mulci kakšni štirje ali pet, me napadli, brcali in tepli. Nato so pobegnili. Boli me glava, a to bo minilo. Bolj me skrbi, če imam zlomljeno rebro. Najbolj hudo pa mi je zato, ker je mama videla pretep in doživela šok,” je Volker dogodek opisal za časnik Večer.

Volker je poudaril, da fizično nasilje nikoli ni sprejemljivo, in dodal: “Dobro, da so napadli mene in ne koga mladega, ker takšni dogodki povzročajo travme.”

Po neuradnih informacijah časnika Večer to ni bil edini izgred, ki se je zgodil po prireditvi, vendar se na uradne potrditve s strani Policije še čaka.

vir Foto: Pexels Portal24