Po pozivu župana Arsenoviča je nadzornik Damijan Škrinjar odstopil

Župan Maribora, Saša Arsenovič, da je nadzornik, Damijan Škrinjar, po tem, ko je slednji povzročil prometno nesrečo v vinjenem stanju in domnevno skušal podkupiti zdravnika na pregledu odstopi. Odziv na to obtožbo se je hitro odvijal. Iz mariborskega javnega holdinga so namreč takoj sporočili, da je Škrinjar odstopil z vseh nadzorniških funkcij v podjetjih iz Skupine JHMB.

“Za dogajanje v zvezi z gospodom Škrinjarjem sem žal izvedel danes iz medijev,” je dejal župan Arsenovič. Dodal je, da verjame, da bo Škrinjar prevzel odgovornost in odstopil, saj takšno dejanje meče slabo luč tako na druge nadzornike kot tudi na javna podjetja, ki jih je do sedaj uspešno nadziral.

Nekaj ur kasneje je Javni holding Maribor sporočil, da je Škrinjar podal odstopno izjavo z vseh nadzorniških funkcij v podjetjih iz Skupine JHMB.

Škrinjar, ki je bil v preteklem letu najbolje plačan nadzornik v sistemu podjetij Javnega holdinga Maribor, je prejšnji petek povzročil prometno nesrečo, medtem ko je bil pod vplivom alkohola. Test alkoholiziranosti je pokazal 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega mu je bil odrejen strokovni pregled, a naj bi se poskušal izogniti z domnevnim poskusom podkupovanja zdravnika.

Škrinjarju, ki se ga je zaradi njegovih funkcij v javnih podjetjih prijel vzdevek “supernadzornik”, zdaj grozi ne le odvzem vozniškega dovoljenja, temveč tudi ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje. V njegovem primeru, kjer je šlo za prometno nesrečo z lažjimi poškodbami, je ta kazniva dejavnost kaznovana z denarno kaznijo ali zaporom od treh mesecev do treh let, poroča Večer.

vir; Foto: Pixabay; Portal24