Avtor prispevka na portalu Necenzurirano, Tomaž Modic, tokrat piše o tem kako naj bi na Slovenskih železnicah poleti svojim zaposlenim v priljubljenih hrvaških letoviščih omogočali ugoden najem apartmajev. Po navajanju Modica naj bi redkim izbrancem zagotovili kar “trajno” uporabo apartmajev po smešno nizkih cenah.

Apartma v naselju Crveni vrh pri Savudriji lahko zaposleni na Slovenskih železnicah (SŽ) poleti najamejo za od 30 do 47 evrov na noč, piše Modic. Izven sezone, za obdobje devet mesecev, naj bi ga dobili za dobrih 1000 evrov. 

Modic v zapisu navaja, da so SŽ izven sezone nekaterim s posebnim pravilnikom zagotovili poceni dopustovanje na Hrvaškem. To naj bi, kot navaja avtor, trajalo od sredine avgusta letos do sredine junija naslednjega leta. Do počitniških enot v tem obdobju naj bi po informacijah virov na katere se pri pisanju sklicuje Tomaž Modic prihajali zaposleni z “zvezami pri vrhu”.

Modic piše, da naj bi zato, da so jim zagotovili najem pod ugodnimi pogoji tudi za vsa naslednja leta, v pravilnik dodali člen, ki naj bi kljub morebitnemu velikemu povpraševanju preostalim zaposlenim onemogočal, da bi lahko enakopravno konkurirali zanje.

Najem izven sezone

Pri najemu izven sezone počitniških enot naj bi po navajanju Necenzuriranega imeli prednost tisti, ki so jih uporabljali že prejšnja leta. S tem naj bi so si trajno zagotovili apartmaje na priljubljenih počitniških destinacijah za najmanj devet mesecev v letu dni ali dlje. Modic piše, da naj bi po podatkih za lansko leto plačali od 561 evrov do 1861 evrov. Modic navaja, da pravilnik najemnikom prepoveduje oddajo in namigne, »da pa ni izključeno, da apartmaje za svoj račun oddajajo naprej, predvsem v jesenskih in pomladnih mesecih, saj nadzora nad tem ni«.

Portal Necenzurirano navaja, da so se včeraj na SŽ obrnili s prošnjo za razkritje imen vseh zaposlenih, ki jih je v zadnjih petih letih prek posebnih razpisov izbral odbor za letovanje in jim omogočil dopustovanje v njihovih počitniških kapacitetah. Na odgovore čakajo.

Foto: Zajem zaslona