Pod tem pogojem Musk nima nič proti bankrotu Tesle

ByAna Koren

23. februarja, 2023 ,

Pod tem pogojem Elon Musk nima nič proti bankrotu Tesle

Elon Musk nadaljuje s svojimi rahlo presenetljivimi izjavami. Pri Tesli so ves čas trdili, da v drugih proizvajalcih električnih vozil ne vidijo konkurence, saj da so njihovi najresnejši tekmeci tradicionalni proizvajalci avtomobilov z motorji z notranjim zgorevanjem. In res, če bodo želeli uresničiti svoje prodajne načrte, bodo zagotovo morali vzeti kos pogače prav tistim proizvajalcem z večstoletno tradicijo. 

Elon Musk je pred skoraj letom dni izjavil, da je njihov cilj, da Tesla do leta 2030 proizvodnjo poveča na 20 milijonov enot na leto. Sliši se nemogoče, sploh če vemo, da trenutno največji proizvajalec Toyota proizvede komajda čez deset milijonov vozil. 

Nekateri se sprašujejo, kaj bi se zgodilo, če bi proizvajalec ponudil boljša električna vozila od Tesle. Elon Musk naj ne bi imel nič proti, trdi Hiromichi Mizuno, član uprave Tesle.  Mizuno je za CNBC je povedal, da je Elon Musk dejal, da bi sprejel Teslin bankrot, če bi tekmec lansiral boljši električni avtomobil.

“Ne strinjam se, ko Elon reče, da ga ne moti, da Tesla bankrotira, če kdo izdela boljši avto. Mislim, da je to njegova filozodfija,” je dejal direktor Tesle. Iz njegovih besed je mogoče razbrati, da je Musk večkrat omenil bankrot Tesle.

Težko je reči, ali Musk misli, da je to ena od možnosti. Lahko tudi, da je tako prepričan v premoč Tesle in si s takšnimi izjavami daje malo veselja. 

Elon Musk, “človek ali vesoljec”?

Na vprašanje, kaj meni o vse večji delovni obremenitvi Elona Muska, se je Mizuno pošalil, da ni prepričan, ali je milijarder “človek ali vesoljec”. Ob tem je izrazil hvaležnost za vztrajnost generalnega direktorja Tesle. 

Hiromichi Mizuno je nekdanji glavni investicijski direktor japonskega državnega pokojninskega investicijskega sklada. Teslinemu upravnemu odboru se je pridružil aprila 2020. Po njegovem prihodu je Musk izjavil, da Teslo od sredine leta 2017 do sredine leta 2019 od bankrota ločil le “približno mesec dni”.

Foto: Pexels vir

Ne spreglejte…

Musk: Umetna inteligenca je ena največjih nevarnosti za civilizacijo

Milijarder Elon Musk, soustanovitelj OpenAI, podjetja, ki stoji za ChatGPT, pravi, da ChatGPT dokazuje, da je umetna inteligenca neverjetno napredovala. “To je nekaj, kar bi nas moralo vse skrbeti,” je dejal Musk.

“Ena največjih groženj prihodnosti civilizacije je umetna inteligenca,” je Musk povedal udeležencem Svetovnega vladnega vrha v Dubaju, kmalu po omembi razvoja ChatGPT… več tukaj.