Pogača s čebulo in kremnim sirom – preprosto dobra

ByAna Koren

29. aprila, 2023

Pogača s čebulo in kremnim sirom – preprosto dobra

Kruhova pogača s čebulo je preprosta jed, ki jo lahko postrežete kot predjed, prigrizek ali večerjo, je idealna za dneve, ko nimate časa za pripravo zapletenih jedi. Ta recept je klasičen, po želji lahko dodate pršut, panceto ali druge dodatke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • testo za kruh ali pizzo (lahko uporabite recept za pizzo calzone tukaj)
  • 100 g kremnega sira
  • 100 g kisle smetane
  • 2 čebuli
  • ¼ čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
  • ¼ čajne žličke soli
  • ¼ čajne žličke popra
  • ½ čajne žličke timijana

Postopek priprave

V skledi zmešajte kremni sir, kislo smetano in začimbe. Čebulo na tanko narežite na kolesca.

Pečico segrejte na 250 stopinj.

Razvaljajte testo na 0,5 cm debelo. Testo prestavite na pekač obložen s peki papirjem. Namažite ga s pripravljeno mešanico kremnega sira in začimb. Po nadevu razporedite čebulo.

Postavite v ogreto pečico in pecite 10 do 15 minut. 

Foto: I am homesteader

Ne spreglejte…

Kako za pozneje shraniti odvečno testo za piškote?

Kako za pozneje shraniti odvečno testo za piškote? Če naredite preveč testa za piškote, vam ga ni treba vsega speči, a ga tudi ni treba zavreči. Surovo krhko testo lahko preprosto shranite za kasneje, ne samo v hladilniku, kjer ga je priporočljivo hraniti do 3 dni. Shranite ga lahko tudi v zamrzovalniku, tam ga lahko hranite do tri mesece.

Vse, kar morate storiti, je, da ga oblikujete v kroglico ali kocko (tako ga boste lažje spravili med ostala živila v zamrzovalnik), tako oblikovano surovo testo zavijete v masten papir in ga položite v vrečko za zamrzovanje, da testo čim bolj zaščitite pred vlago… več tukaj.

Kruhova pogača s čebulo je preprosta jed, ki jo lahko postrežete kot predjed, prigrizek ali večerjo, je idealna za dneve, ko nimate časa za pripravo zapletenih jedi. Ta recept je klasičen, po želji lahko dodate pršut, panceto ali druge dodatke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • testo za kruh ali pizzo (lahko uporabite recept za pizzo calzone tukaj)
  • 100 g kremnega sira
  • 100 g kisle smetane
  • 2 čebuli
  • ¼ čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
  • ¼ čajne žličke soli
  • ¼ čajne žličke popra
  • ½ čajne žličke timijana

Postopek priprave

V skledi zmešajte kremni sir, kislo smetano in začimbe. Čebulo na tanko narežite na kolesca.

Pečico segrejte na 250 stopinj.

Razvaljajte testo na 0,5 cm debelo. Testo prestavite na pekač obložen s peki papirjem. Namažite ga s pripravljeno mešanico kremnega sira in začimb. Po nadevu razporedite čebulo.

Postavite v ogreto pečico in pecite 10 do 15 minut. 

Foto: I am homesteader

Ne spreglejte…

Kako za pozneje shraniti odvečno testo za piškote?

Kako za pozneje shraniti odvečno testo za piškote? Če naredite preveč testa za piškote, vam ga ni treba vsega speči, a ga tudi ni treba zavreči. Surovo krhko testo lahko preprosto shranite za kasneje, ne samo v hladilniku, kjer ga je priporočljivo hraniti do 3 dni. Shranite ga lahko tudi v zamrzovalniku, tam ga lahko hranite do tri mesece.

Vse, kar morate storiti, je, da ga oblikujete v kroglico ali kocko (tako ga boste lažje spravili med ostala živila v zamrzovalnik), tako oblikovano surovo testo zavijete v masten papir in ga položite v vrečko za zamrzovanje, da testo čim bolj zaščitite pred vlago… več tukaj.