Tadej Pogačar je na Copa Sabatini osvojil tretje mesto

Tadej Pogačar je na Copa Sabatini osvojil tretje mesto

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je na 71. dirki Coppa Sabatini v okolici Pecciolija, ki je bila dolga 198,9 km, osvojil tretje mesto. Prvo mesto je zasedel njegov moštveni kolega iz UAE Team Emirates, Švicar Marc Hirschi. Drugo mesto pa je zasedel Francoz Pavel Sivakov iz ekipe Ineos Grenadiers.

Pogačar se je 50 km pred ciljem znašel v ospredju z najmočnejšimi kolesarji, pri čemer je ritem skupini narekovalo njegovo moštvo. 37 km pred koncem je napadel Hirschi in s sabo odpeljal le Sivakova. Skupina s Pogačarjem ni mogla slediti vodilnima, kar je pomenilo, da sta imela vodilna kolesarja dovolj veliko prednost pred zasledovalci.

Pogačar ni imel motiva, da bi lovil vodilna, saj je bil njegov moštveni kolega v ospredju, zato so imela njegova prizadevanja manjši pomen. Švicar in Francoz sta se v zadnjih dveh krogih borila za zmago. V sprintu navkreber do cilja je bil Sivakov nemočen proti eksplozivnemu Švicarju, ki je slavil svojo 13. zmago v karieri. Sivakov je zaostal tri sekunde, medtem ko je Pogačar dobil sprint za tretje mesto in zaostal 18 sekund. To je bila njegova 25. uvrstitev na stopničke letos.

24-letni Pogačar, ki je bil v sredo četrti na Dirki po Toskani, ima v načrtu še tri enodnevne dirke do konca sezone: Dirko po Emiliji 30. septembra preizkušnjo treh dolin Vareseja 3. oktobra in za konec še spomenik po Lombardiji 7. oktobra, kjer je slavil v letih 2021 in 2022.

Vir Foto: STA Portal24