Poglejte, kaj zmore novi Mercedes razred S (video)

Mercedes je že pri modelu GLE predstavil zračno vzmetenje E-Active Body Control. E-Active Body Controler je elektronika, ki uravnava vsako kolo posebej. Pri tem so na voljo tudi posebni programi za izhod iz blata ali peska, ki vključujejo poskakovanje vozila. To je možnost, ki je na voljo pri modelih razreda GLS in S. 

Čeprav E-Active Body Control nima enakih delovnih programov kot GLS in GLE, ta razred S le pokaže, da se da igrati z njim, če je glasba dovolj dobra. 

To seveda ni del standardne ponudbe, ampak gre najverjetneje za avtomobil, na katerem so Mercedesovi inženirji naredili majhne programske spremembe. Ta sistem namreč deluje v sodelovanju s sistemom Pre-Safe Impulse Side, ki avto dvigne, če senzorji zaznajo grozeč bočni trk, vse zato, da do trka pride ob bolj togi strukturi dna vozila. Sistem z enakim principom ima tudi A8. 

vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Mercedes je za novo modelsko leto prenovil sanjski GLE

Mercedes predstavlja novo modelsko leto in z njim nekaj novosti. Največja novost je elektrifikacija celotne palete s povečanjem moči. Ponudbo  sestavljajo blagi hibridi, bencinski GLE 450 ter dizelska GLE 300d in GLE 400d. Bencinski 3.0 zmore 381 KM in 500 Nm, dizelska pa 2.0 z 269 KM in 550 Nm ter 3.0 s 367 KM in 750 Nm… več tukaj.

By A.K.

Komentar: