Pohvalno: Ti delodajalci izplačujejo visoke regrese za letni dopust

Foto: Freepik

Pohvalno: Ti delodajalci izplačujejo visoke regrese za letni dopust

V Sloveniji so javni uslužbenci letos med prvimi prejemniki regresa za letni dopust, ki so ga zaradi dogovora med vlado in sindikati prejeli kar tri mesece prej kot je običaj. Večina javnih uslužbencev je regres prejela že s februarsko plačo. Minimalni regres za letni dopust letos znaša 1253 evrov, a številni delodajalci, katerim zakon narekuje izplačilo regresa najkasneje do 1. julija, so še bolj radodarni.

24ur poroča, da so se mnogi delavci že ali pa se še bodo razveselili regresa, ki presega 2000 evrov. Najvišji neobdavčen regres, ki trenutno znaša 2348 evrov, so prejeli zaposleni v Novi ljubljanski banki (NLB). Enak znesek so že prejeli tudi zaposleni v podjetju Salus, veletrgovcu z medicinsko opremo, ter pri državnem Telekomu.

Zaposleni v državnem podjetju Eles lahko aprila pričakujejo še višji regres, ki bo presegal 2362 evrov, kolikor je regres znašal lani. Belektron, podjetje v lasti enega najbogatejših Slovencev Boštjana Bandlja, bo konec maja izplačalo 2200 evrov regresa, enak znesek pa so že prejeli tudi pri Zavarovalnici Sava februarja, navaja 24ur.

Medtem ko Dars napoveduje regres višji od 2170 evrov, bo Goodyear Slovenija aprila izplačal 2144 evrov regresa. Trgovske verige Spar, Lidl in Trgovine Jager bodo svojim zaposlenim regres dvignili na 2000 evrov, enako bodo storili tudi v Pošti Slovenije in Steklarni Hrastnik, ki je v lasti najpremožnejše družine v Sloveniji, družine Lah. V Petrolu, pa je 3255 zaposlenih prejelo 1850 evrov. Izplačila regresov poudarjajo trend visokih regresov za letni dopust v Sloveniji, kar je znak prizadevanj delodajalcev za zagotavljanje boljših delovnih pogojev in priznavanje truda zaposlenih.

[Vir: 24ur]; Portal24; Foto: Freepik