Poleti uporabljajte higienske vložke za večkratno uporabo

ByAna Koren

4. maja, 2023

Poleti uporabljajte higienske vložke za večkratno uporabo

Tukaj so 4 razlogi, zakaj je poleti uporaba higienskih vložkov za večkratno uporabo boljša, od higienskih vložkov za enkratno uporabo. Med tistimi, ki imajo dostop do menstrualnih higienskih izdelkov, lahko z gotovostjo trdimo, da so higienski vložki za enkratno uporabo, ena najbolj razširjenih možnosti. Navsezadnje so udobni za nošenje, enostavni za prenašanje, priročni in enostavni za menjavo. Vendar higienski vložki niso edina razpoložljiva alternativa, niti popolnoma varna. Lahko na primer povzročijo draženje intimnih predelov, povečajo možnost okužbe, povzročijo neprijeten vonj in še marsikaj, zlasti v poletni sezoni. Za rešitev težave lahko preklopite na higienske vložke za večkratno uporabo.

V čem so higienski vložki za večkratno uporabo boljši od higienskih vložkov za enkratno uporabo?

Higienski vložki za večkratno uporabo ali vložki iz blaga za večkratno uporabo so učinkovitejša alternativa stari dobri ‘kapdi’. Številne podeželske ženske jo še danes uporabljajo za uravnavanje svojega mesečnega cikla. Za izdelavo higienskih vložkov za večkratno uporabo se uporabljajo naravna vlakna, kot so bombaž, konoplja, bambus itd. Zunanja plast je izdelana iz nepremočljivega materiala. Uporabljate jih lahko med menstrualnim ciklom, saj lahko absorbirajo kri in preprečijo njeno uhajanje.

1. Recite adijo potenju

Menstruacija poleti je lahko precej težavna zaradi prekomernega potenja. V tem primeru vam lahko uporaba vatiranih vložkov pomaga preprečiti potenje, da ostanete sveži in suhi. Ker so 100-odstotno naravna in izdelana iz bombažnih ali poliestrskih potiskanih oblačil, ob dotiku vaše kože vpijejo ves znoj in ne povzročajo izpuščajev.

Po podatkih Researchgatea ženska v svojem življenju porabi približno 15.000 vložkov, ki končajo v tleh in prevzamejo obliko onesnaženja ter škodijo zemlji. Te vložki potrebujejo vsaj 500 let, da se biorazgradijo. Zaradi tega se količina odpadkov za enkratno uporabo nenehno povečuje. Če želite, lahko to težavo zmanjšate z uporabo vložkov za večkratno uporabo.

2. Bolj zračen

Vložki za enkratno uporabo manj dihajo kot vložki iz blaga. Vložki za enkratno uporabo imajo na vrhu plastično plast, ki vam lahko povzroči nelagodje. Če ga nosite ves dan, vas lahko srbi in razdraži tudi tam spodaj. Pravzaprav lahko v nekaterih primerih povzroči celo glivično okužbo. Bombažni vložki so udobni in ne povzročajo nevarnosti okužbe. Dobite jih lahko v različnih barvah in potiskih, ki ustrezajo vašemu osebnemu slogu.

3. Zelo udobno

Njegova uporaba ščiti našo kožo pred vsemi vrstami neugodja. Prav nič niso lepljivi in ne morejo poškodovati kože. Ker so te vložki poceni, se lahko izognete vsakomesečnim stroškom.

4. Brez kemikalij

Za izdelavo vložkov za enkratno uporabo se uporablja veliko močnih kemikalij, ki se lahko izkažejo za škodljive za našo kožo. Poleg tega se razvijejo tudi bakterije, ki lahko vplivajo na vaše vaginalno zdravje. Po drugi strani pa vložki za večkratno uporabo ne vsebujejo kemikalij in ne povzročajo rasti bakterij. Po uporabi ga lahko operete z vodo in milom ter ponovno uporabite.

Foto: Pexels Princesa.si