Poletni krompirjev narastek
V poletnem času vam ob lastnem zelenjavnem vrtu sveže sezonske zelenjave zagotovo ne primanjkuje. Zelenjavo lahko porabite za pripravo okusnega in lahkega brezmesnega narastka, Narastek je odličen tako kot priloga mesnim in ribjim jedem kot samostojen obrok. Če ga ponudite samega ob njem ponudite še sklede sezonske solate.
Kaj potrebujete:
- 600 g krompirja
- 2 srednje veliki bučki (približno 400 g)
- 2 podolgovati rdeči papriki (približno 300 g)
- 1 čebula
- sol in mleti poper (po okusu)
- 3 žlice olivnega olja
- 4 jajca
- 250 ml mleka
Postopek:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Krompir olupite, operite in z nožem ali rezalnikom za zelenjavo narežite na tanke rezine. Preostalo zelenjavo očistite in operite. Bučke in čebulo narežite na kolobarje, papriko pa na srednje velike kose.
V loncu zavrite vodo in jo posolite. Dodajte krompir in ga kuhajte 5 minut, potem pa v lonec dodajte še bučke in papriko. Kuhajte še 1 minuto. Zdaj zelenjavo dobro odcedite.
Zelenjavo pretresite v skledo in ji dodajte čebulo. Po okusu začinite s poprom in soljo, prelijte z malo olivnega olja in dobro premešajte. Začinjeno zelenjavo pretresite v namaščen pekač za narastke.
V skledi razžvrkljajte jajca in jih zmešajte z mlekom. Z mešanico čim bolj enakomerno prelijte zelenjavo v pekaču. Narastek pecite v ogreti pečici 20 minut, oziroma tako dolgo, da se po vrhu zlato rjavo obarva in zapeče.
Vir in foto: Okusno.je