Policija pojasnila okoliščine tragične prometne nesreče

ByAna Koren

12. septembra, 2023 , ,

Policija pojasnila okoliščine tragične prometne nesreče

V ponedeljek popoldne se je na ljubljanski južni obvoznici zgodila grozljiva prometna nesreča, ki je terjala življenja treh ljudi. Policija je podrobneje razložila okoliščine trčenja, ki se je zgodilo med več vozili.

Nesreča se je zgodila na južni ljubljanski obvoznici, kjer je bilo vpletenih več vozil, od katerih so nekatera po trčenju zagorela. Po uradnih podatkih Policijske uprave Ljubljana so v nesreči umrle tri osebe, medtem ko je bila vsaj ena oseba poškodovana.

Po prvih ugotovitvah policije je voznik tovornjaka vozil po voznem pasu južne ljubljanske obvoznice v smeri proti Kopru. Na izvozu Rudnik je trčil v osebno vozilo, ki se je ustavilo v koloni vozil. Trčenje je povzročilo, da je osebno vozilo potisnilo naprej, in povzročilo še eno trčenje z drugim tovornjakom.

Drugi tovornjak se je v nadaljevanju trčenja prevrnil, pri čemer sta prvi tovornjak in osebno vozilo zagorela. V nesreči so umrle tri osebe, ki so se nahajale v prvih dveh avtomobilih. Neuradne informacije poročajo, da voznik tovornjaka ni zaviral.

Novinar Luka Svetina iz TV Slovenija je v oddaji Odmevi poročal o tragični prometni nesreči, v kateri še ni popolnoma jasno, katerih državljanov so bile smrtne žrtve. Nesreča je zahtevala življenja odraslih ljudi, medtem ko je ena oseba huje poškodovana in jo zdravijo v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) v Ljubljani.

Vodja intervencijske ekipe gasilcev, Silvo Kuntarič, je za TV Slovenija poudaril, da bi bile posledice nesreče še bolj katastrofalne, če bi bil tovor, ki ga je prevažal eden od tovornjakov, gorljiv. Na srečo to ni bil primer. Policija bo več podrobnosti o prometni nesreči razkrila v torek dopoldne.

Policisti bodo več podrobnosti o tej hudi prometni nesreči podali danes.

Foto: Promet.si X

Portal24