Policija zaradi objav na družbenem omrežju X iskala Aleša Hojsa

Nekdanji notranji minister in podpredsednik stranke SDS, Aleš Hojs, je na družbenem omrežju X delil informacijo, da ga je danes dopoldne obiskala policija na njegovem domu. Hojs, ki je tudi predsednik mestnega odbora Ljubljana, je izrazil presenečenje nad obiskom in navedel, da bi se lahko policija z njim dogovorila za razgovor preko telefona.

Domačim je Policija pojasnila, da obisk sodi v okvir preiskave anonimne prijave, povezane z njegovimi javnimi zapisi. Hojs, ki je znan po svojih odmevnih objavah na družbenih omrežjih in na spletni strani SDS, domneva, da bi lahko šlo za zapise, povezane s t. i. izbrisanimi, kjer je uporabljal inicialke in izražal kritična stališča.

V izjavi za Nova24TV je Hojs izrazil prepričanje, da sta policista delovala po navodilih nadrejenih in da sam ne ve natančno, kateri njegovi zapisi so predmet preiskave. Kljub temu vztraja pri svojih stališčih in izraža nezadovoljstvo nad načinom, kako je policija izvedla obisk. Policisti njegovim domačim niso pustili nobenega uradnega obvestila in so kraj zapustili brez dodatnih pojasnil.

Ja, ja. Saj policista nista kriva. Komandir jima je verjetno dal nalogo, ta jo je verjetno tudi dobil – nekdo ga je poklical in mu naročil, dajte preverit te anonimne prijave.

Aleš Hojs za Nova24TV

Ta dogodek odpira vprašanja o svobodi izražanja in delovanju policijskih organov, še posebej v kontekstu politično občutljivih tem.

vir; Foto: Aleš Hojs (Zajem zaslona); Portal24