Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 848 klicev. Med 327 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 60 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 52 kaznivih dejanj. 

V 59 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 1 nesreči so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 21 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 16 vlomov in devet poškodovanj tuje stvari. Policisti so obravnavali tudi dve povzročitvi telesnih poškodb ter po en uboj, rop, nasilje v družini, grožnjo in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 25 oseb.14 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Maribor in 4 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (5), Turčije (5) in Kube (4).

Moški umrl na kraju pretepa

V Murski Soboti je včeraj pozno popoldne prišlo do pretepa, v katerem je moški na kraju dogodka podlegel poškodbam. Policisti so bili o dogodku obveščeni okoli 18.30 ure, takoj po prihodu pa so prizorišče zavarovali in začeli z iskanjem storilca. Malo pred 19. uro so ga izsledili, zaradi poškodb  je bil odpeljan v bolnišnico.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš je pojasnila, da več informacij trenutno ne morejo posredovati, saj kriminalistična preiskava še poteka.

Po pisanju portala Vestnik je do pretepa prišlo pri avtobusni postaji. Začelo naj bi se z verbalnim nasiljem, ki je preraslo v fizično, pri čemer naj bi bilo uporabljeno hladno orožje. V dogodek naj bi bili vpleteni tujci, navaja omenjen portal.

Vir: Policija in Slovenske novice Foto: STA

Ne spreglejte…

Ukrajinski obrambni minister Reznikov odstavljen

Oleksj Reznikov ne bo več obrambni minister Ukrajine, zamenjal ga bo nekdanji direktor vojaške obveščevalne agencije Kirilo Budanov… več tukaj.

By A.K.

Komentar: