Policijsko statistični oročilo za zadnjih 24 ur

ByA.K.

26. februarja, 2023

Policijsko statistični oročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bil na interventni številki Policije ‘113’ zabeležen 1.201 klic. Med 509 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 91 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

V 77 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V eni nesreči pa so bili udeleženci huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti štirim voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so prav tako pridržali štiri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so policisti pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 16 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari in pet povzročitev telesne poškodbe. Policisti so obravnavali tudi eno kaznivo dejanje ponarejanje listin, nasilje v družini in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 88 oseb. 66 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Ruske federacije (21), Maroka (17) in Afganistana (15).

vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Gradbišče kanala C0: pretep med lastniki zemljišč in varnostniki  

V Ljubljani je na gradbišču kanalizacijskega kanala C0 znova nastal konflikt. Več lastnikov zemljišč, ki trdijo, da gradnja poteka brez gradbenega dovoljenja, je poskušalo podreti varovalno ograjo. Zatem se je vnel pretep z varnostniki… več tukaj.