Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByA.K.

23. februarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah so na interventno številko Policije ”113” sprejeli 1446 klicev. Med 562 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 113 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 10 z lahko telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto pridržali 2 voznika osebnih avtomobilov. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so policisti na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Murska Sobota zasegli sedem vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 46 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih. Pri tem so na območju Policijskih uprav Ljubljana in Kranj pridržali dva kršitelja.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 32 tatvin, 16 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb in štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami. Policisti so obravnavali tudi tri preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, tri grožnje, dva ropa, eno ponarejanje listin, eno ponarejanje denarja in eno nasilje v družini.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so na območju Policijske uprave Murska Sobota eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 113 oseb. 79 na območju PU Novo mesto in 34 na območju PU Koper.

Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (32), Kuba (25) in Maroka (18).

vir Foto: STA


Ne spreglejte…

Ravnanje v Melaminu ni bilo v skladu s predpisi, ovadenih pet ljudi

Ljubljanski kriminalisti so končali kriminalistično preiskavo eksplozije in požara v kočevskem Melaminu maja lani. Informacije so zbirali z ogledom kraja dejanja, ki ga je vodila preiskovalna sodnica z Okrožnega sodišča v Ljubljani in nadaljnjo kriminalistično preiskavo, ki jo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani… več tukaj.