Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByA.K.

25. februarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.559 klicev. Med 670 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 151 prometnih nesreč, 84 kršitev javnega reda in miru ter 109 kaznivih dejanj.

V 140 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v osmih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V treh nesrečah so bili udeleženci huje telesno poškodovani.


Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti 11 voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti opravili 61 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 56 tatvin, 19 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, sedem povzročitev telesne poškodbe, štiri grožnje in tri ponarejanja denarja. Policisti so obravnavali tudi tri nasilja v družini, eno ponarejanje listin, en rop, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 115 oseb. 59 na območju PU Novo mesto, 51 na območju PU Koper, 3 na območju PU Ljubljana in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (29), Maroka (22) in Nepala (16).

vir Foto: STA

Ne spreglejte…

FURS Roku Snežiču zasegel pregrešno dragega Maseratija

Uslužbenci Finančne uprave (FURS) so davčnemu svetovalcu Roku Snežiču v Mariboru zasegli pregrešno dragega Maseratija… več tukaj.