Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

27. februarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 915 klicev. Med 365 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 59 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj.  

V 56 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v treh nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti opravili 28 intervencij na javnem kraju, devet pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov in tri nasilja v družini. Policisti so obravnavali tudi po eno grožnjo, povzročitev telesne poškodbe, drzno tatvino ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 47  oseb. 30 na območju PU Koper, 13 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Nova Gorica.  Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (28), Rusije (3) in Sirije (3).

Vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Zaradi Pridnestrja odnosi med Moldavijo in Rusijo zaostreni

Odnosi med Moldavijo in Rusijo so znova zaostreni. Moldavska predsednica je Rusijo obtožila načrtovanja strmoglavljanja oblasti. Ruske oblasti Moldaviji medtem očitajo protirusko histerijo in Ukrajino obtožujejo načrtovanja napada na Pridnestrje… več tukaj.