Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByA.K.

3. marca, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.273 klicev. Med 503 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 93 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

V 82 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti enajstim voznikom zasegli vozilo. Policisti so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so na območju PU Celje in Kranj štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so policisti zabeležili 40 tatvin, 16 vlomov in pet poškodovanj tuje stvari. Policisti so obravnavali tudi štiri nasilja v družini, tri povzročitve telesnih poškodb, dve grožnji ter eno drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 53 oseb. 47 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (12), Kube (11) in Maroka (9).

vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Zaradi protesta poklicnih gasilcev Policija vodi več prekrškovnih postopkov

Zaradi februarskega protesta poklicnih gasilcev na Policijski upravi Ljubljana vodijo več prekrškovnih postopkov. Gasilci so na protestu zahtevali višje plače in odpravo domnevnih plačnih nesorazmerij v javnem sektorju… več tukaj.