Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

4. marca, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.480 klicev. Med 616 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 113 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V eni nesreči so bili udeleženci huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti desetim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, devet vlomov in pet ponarejanj denarja. Policisti so obravnavali tudi štiri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb ter po eno ponarejanje listin, drzno tatvino ter nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 99 oseb in sicer 54 na območju PU Koper in 45 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (33), Maroka (22) in Konga (15).

vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Pečečnik bo protestnike, ki so vdrli na Plečnikov stadion ovadil.

Joc Pečečnik bo protestnike, ki so vdrli na Plečnikov stadion ovadil. Včerajšnji podnebni štrajk se je namreč končal na Plečnikovem stadionu in sicer z vzkliki parki in igrišča, ne parkirišča ter s simboličnim sajenjem dreves… več tukaj.