Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

6. marca, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.004 klicev. Med 355 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 57 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 59 kaznivih dejanj.

V 55 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v dveh nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti osmim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 24 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov in pet nasilij v družini. Policisti so obravnavali tudi dve grožnji, eno povzročitev telesne poškodbe, eno drzno tatvino ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 64 oseb. 46 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Ljubljana, 7 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (23), Rusije (15), Afganistana (14).

vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Požareport: Komu se meša, ker ne obvladuje tudi SOVE ter kdo in zakaj rine Damirja Črnčeca na Gregorčičevo, v Golobov kabinet?!

Požareport: Mikrokadrovske razmere pa so za scenarij Vesne Vuković in Črnčeca tako rekoč idealne, saj sedanji državni sekretar za nacionalno varnost Andrej Benedejčič odhaja v Bruselj, za slovenskega veleposlanika na sedežu zveze Nato …

Jeseni leta 2018, ko je Marjan Šarec prevzel… več tukaj.