Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

9. marca, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.452 klicev. Med 573 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 104 prometne nesreče, 61 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 96 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti štirim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so policsiti pridržali.


Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 29 vlomov, deset poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje in dve povzročitvi telesnih poškodb. Policisti so obravnavali tudi dve nasilji v družini, en rop, eno drzno tatvino, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, eno ponarejanje denarja ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 143 oseb. 95 na območju PU Novo mesto, 47 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (40), Bangladeša (23) in Nepala (21).

vir in foto

Ne spreglejte…

OZP zavrnil SDS predlog, da se Rusijo uvrsti med države, ki podpirajo terorizem

S štirimi glasovi za in devetimi proti je odbor DZ za zunanjo politiko (OZP) zavrnil predlog SDS, da Slovenija uvrsti Rusijo med države, ki podpirajo terorizem. V koaliciji so predlog zavrnili že vnaprej… več tukaj.