Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

18. marca, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.656 klicev. Med 672 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 81 kršitev javnega reda in miru ter 119 kaznivih dejanj.

V 110 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda. V sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so policisti pridržali štiri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 59 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 63 tatvin, 22 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, štiri povzročitve telesnih poškodb, po tri grožnje, ponarejanja listin, ponarejanja denarja in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ter eno nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 72 oseb. 68 na območju PU Novo mesto, trije na območju PU Ljubljana in eden na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ, 19 državljanov Maroka, ter po 12 Kube in Sirije.

vir in foto

Ne spreglejte…

Kmetje s traktorji v boj za pitno vodo Ljubljančanov!

Na trasi ob Obvozni cesti  je potekal protest oziroma kmečki upor. Kmetje so proti gradnji spornega kanalizacijskega kanala C0. Poleg okoli 500 ljudi se je uporu pridružilo tudi okoli 70 traktorjev. Slednji so z glasnim hupanjem izražali svoje nezadovoljstvo… več tukaj.