Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

24. marca, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.455 klicev. Med 562 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 107 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru, ter 93 kaznivih dejanj.

V 96 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V osmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti osmim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnem kraju, sedem pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so policisti pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, pet ponarejanj denarja, štiri povzročitve telesnih poškodb, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve nasilji v družini, dve grožnji, ter en rop.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 106 oseb. 80 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (26), Rusije (18) in Nepala (11).

vir in foto

Ne spreglejte…

Slovenski kmetje imajo dovolj.

Danes, 24. 3. 2023 ob 13. uri, po državi pripravljajo opozorilni shod. Sindikat kmetov Slovenije je na svoji spletni strani objavil lokacije zbora kmetov in kontaktne osebe, prav tako pa zapisal nekaj predlogov besedil za vse, ki bodo sami izdelali transparente, da bodo tako usklajeni po Sloveniji. Povod za protest so predvsem okoljske zahteve do kmetov… več tukaj.