Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

25. marca, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično opozorilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.697 klicev. Med 670 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 128 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti šestim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti opravili 43 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 17 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, tri povzročitve telesnih poškodb, tri ponarejanja denarja, tri grožnje, dve drzni tatvini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 89 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 63 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Koper, 5 na območju PU Ljubljana in 4 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (13), Maroka (13) in Nepala (11).

vir in foto

Ne spreglejte…

Sejo o zakonu o tujcih prekinili, vlada določila prehodno obdobje

Odbor za notranje zadeve je začel obravnavati predlog novele zakona o tujcih. Sejo so prekinil, nadaljevali bodo v ponedeljek. Dopolnila koalicije je treba namreč uskladiti z mnenjem zakonodajno-pravne službe DZ. Več pripomb na predlog imajo tudi nevladne organizacije. V SDS so bili zaradi prekinitve seje  nezadovoljni.

Predsednica odbora DZ Tereza Novak (Svoboda) je pojasnila, da je treba dopolnila uskladiti z mnenjem zakonodajno-pravne službe DZ… več tukaj.