Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

28. marca, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije 113 zabeleženih 1345 klicev. Med 578 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 108 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda. V desetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti enajstim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti opravili 33 intervencij na javnem kraju, trinajst pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 57 tatvin, 14 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, deset ponarejanj denarja, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri povzročitve telesnih poškodb in grožnje, dve drzni tatvini in nasilji v družini ter eno ponarejanje listin in rop.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 66 oseb. 48 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper, 7 na območju PU Celje in 1 na območju PU Kranj, Ljubljana ter Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (17), Afganistana (13) in Irana (7).

vir in foto

Ne spreglejte…

Svetlana Makarovič bi zaradi nagrade tožila Prešernov sklad

Pravna podlaga za izročitev Prešernove nagrade Svetlani Makarovič, ki ji je bila podeljena leta 2000 obstaja meni odvetniška pisarna Sluga, ki umetnico tudi zastopa. Odvetniki se pri tem sklicujejo na 207. člen obligacijskega zakonika. Predsednik Upravnega odbora (UO) Prešernovega sklada Jožef Muhovič je doslej menil nasprotno... več tukaj.