Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

29. marca, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.414 klicev. Med 570 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 122 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

V 106 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda. V 16 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti devetim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo policisti dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so policisti zabeležili 54 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, po osem vlomov in ponarejanj denarja, po štiri nasilja v družini in grožnje, dva ropa, po eno povzročitev telesne poškodbe, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 72 oseb. 61 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 36 državljanov Kube, 11 Afganistana in 8 Turčije.

vir in foto

Ne spreglejte…

Morilka iz šole v ZDA zakonito posedovala sedem kosov kosov

Morilka, ki je v streljanju na zasebni krščanski osnovni šoli v Nashvillu na jugu ZDA ubila tri otroke in tri odrasle je posedovala kar sedem kosov orožja. Napadalka je 28-letna ženska/ransspolna oseba, identificirana kot Audrey… več tukaj.