Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

31. marca, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.468 klicev. Med 577 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 125 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V enajstih nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti devetim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju, trinajst pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so policisti pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, po 18 vlomov in poškodovanj tuje stvari, pet ponarejanj denarja, štiri povzročitve telesnih poškodb, po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in dejanja nasilja v družini, dve grožnji ter po en rop, drzno tatvino ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 97 oseb. 70 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in 6 na območju PU Maribor. Med njimi je bilo  največ državljanov Maroka (17), Turčije (15) in Sirije (13).

vir in foto

Ne spreglejte…

Direktorica Inštituta 8.marec Nika Kovač se umika

Razvpita direktorica Inštituta 8. marec in vodja strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora Nika Kovač je sporočila, da se za nekaj časa umika. 

Na Facebook profilu Inštituta 8. marec je Nika Kovač  sporočila, da bo stopila korak nazaj. Zapisala je, da je ugotovila, da je nujno, da upočasni tempo, posvetila se bo pisanju doktorata… več tukaj.