Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

6. aprila, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.411 klicev. Med 610 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 150 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru, ter 113 kaznivih dejanj.

V 142 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V osmih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti osmim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 63 tatvin, 16 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, osem ponarejanj denarja, štiri povzročitve telesnih poškodb, štiri grožnje, dve drzni tatvini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ter eno nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 138 oseb. 91 na območju PU Novo mesto, 36 na območju PU Koper, 7 na območju PU Maribor, 3 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (32), Afganistana (24) in Konga (18).

vir in foto

Ne spreglejte…

Alenka Jeraj odgovarja na pogrom, zaradi poslanskega vprašanja o posilstvih

Poslansko vprašanje Alenke Jeraj (SDS) o domnevnih 57 posilstvih, storjenih s strani ilegalnih migrantov , je precej razburkala javnost… več tukaj.