Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

7. aprila, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.533 klicev. Med 598 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 156 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 131 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V 21 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. V eni prometni nesreči je življenje žal izgubila vsaj ena oseba.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti enajstim voznikom zasegli motorno vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Policisti so tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, sedem nasilij v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve ponarejanji denarja, dve grožnji ter en rop.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 166 oseb. 144 na območju PU Novo mesto in 22 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (39), Kube (36) in Rusija (19).

vir in foto

Ne spreglejte…

Pediatrična stroka: Strateški svet za prehrano bolj grožnja zdravju otrok in mladostnikov, kot pa rešitev

Pediatrična stroka je glede spremenjenih smernice za prehranjevanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih, razburjena. S smernicami so v torek seznanili člani strateškega sveta za prehrano. Pediatri v strateškem svetu pogrešajo vključenost pediatrov in kliničnih dietetikov… več tukaj.