Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

15. aprila, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.401 klicev. Med 597 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 141 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 131 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v  eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali šest voznikov.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Policisti so enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Celje, Kranj in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 45 tatvin, 15 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri povzročitve telesnih poškodb, tri ponarejanja denarja, en poskus uboja ter eno grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 117 oseb. 105 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (32), Indije (15) in Pakistana (15).

vir in foto

Ne spreglejte…

Napadena deklica iz Celja: Ne morem jim oprostiti

Posnetek iz Celja, ki prikazuje, kako se je skupina deklet, pri nakupovalnem središču, spravila na drugo dekle, je te dni pretresel dobesedno vso Slovenijo. Dekleta so se sovrstnice sprva lotile verbalno, nakar so z njo obračunale tudi fizično. Najhuje je bilo to, da napadena deklica ni imela niti enega zaveznika, iz ozadja je bilo slišati zgolj ščuvanje k stopnjevanju nasilja… več tukaj.