Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

17. aprila, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.076 klicev. Med 454 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 97 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 87 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V osmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Žal je v eni prometni nesreči ena oseba izgubila življenje.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti dvema voznikoma zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so na območju PU Celje pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 38 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje na območju PU Ljubljana in PU Nova Gorica, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so policisti zabeležili 22 tatvin, 21 vlomov, enajst poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesne poškodbe, štiri grožnje ter dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 115 oseb. 109 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Koper, 1 na območju PU Celje in 1 na območju PU Kranj. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Maroka (40), Bangladeša (28), Pakistana (12).

vir in foto

Ne spreglejte…

Zaplet pri reševanju poškodovane jamarke

Nekaj po 22. uri so reševalci le lahko nadaljevali z reševalno akcijo. Reševanje so morali namreč začasno prekiniti. Nekateri deli jame so bili za iznos še vedno preozki. Na delo so znova morale ekipe za miniranje. Ob prekinitvi je poveljnik Regijskega štaba Civilne zaščite za notranjsko Sandi Curk za Radio 94 povedal, da bodo ekipe za miniranje delale še nekaj ur. Zadano delo jim je k sreči uspelo opraviti hitreje. Reševalne ekipe tako nadaljujejo z iznosom poškodovane jamarke… več tukaj.