Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

20. aprila, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.404 klicev. Med 572 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 127 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V dvanajstih nesrečah so bili udeleženci lažje in v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti šestim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti osmim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, po 14 vlomov in poškodovanj tuje stvari, devet nasilij v družini, pet ponarejanj denarja, štiri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb ter po en rop, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 53 oseb. 41 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper in 3 na območju PU Celje. Med njimi je bilo največ državljanov Maroka (13), Kube (9) in Pakistana (6).

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Credit Suisse ovirala preiskavo računov, povezanih z nacisti

Odbor ameriških senatorjev je izjavil, da je švicarska banka Credit Suisse Group ovirala večletno preiskavo servisiranja nacističnih strank in računov, povezanih z nacisti.

Credit Suisse je naročila preiskavo obtožb skupine za človekove pravice, da je imela banka potencialno povezane z nacisti račune a jih ni razkrila, niti med preiskavami, povezanimi s holokavstom pred desetletji… več tukaj.