Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

22. aprila, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.645 klicev. Med 695 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 143 prometnih nesreč, 76 kršitev javnega reda in miru, ter 96 kaznivih dejanj.

V 134 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti osmim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 59 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 49 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, štiri drzne tatvine, štiri ponarejanja denarja, tri grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, ter eno nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 79 oseb. 75 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (35), Rusije (14) in Bangladeša (7).

vir in foto

Ne spreglejte…

Policija pred kmečkim uporom obiskuje in zaslišuje kmete

Na družbenih omrežjih se je razširil zapis, v katerem kmet opisuje kako so se pri njih doma oglasili policisti. Policisti odgovarjajo, da gre za običajno obliko policijskega dela.

”Ne le na območju PU Ljubljana. Dobili smo obvestila z več koncev Slovenije. Prav tako:

 – pred prvim protestom popisani vsi kmetje v Sevnici.

 – ob zadnjem protestu na kanalu C0 poslikane avtomobilske tablice vseh udeležencev., so dogodek na Twitterju komentirali pri stranki SLS… več tukaj.