Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

25. aprila, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.296 klicev. Med 500 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 121 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V osmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti trem voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so 27 intervencij opravili na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so policisti pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so sedmim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, po 16 vlomov in poškodovanj tuje stvari, šest groženj, pet ponarejanj denarja, štiri nasilja v družini, po dve drzni tatvini in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter en rop.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 144 oseb. 98 na območju PU Novo mesto, 45 na območju PU Koper in 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ, 29 državljanov Afganistana, 27 Bangladeša in 26 Pakistana.

vir in foto

Ne spreglejte…

Slovenija: Predlani 143 tisoč ton zavržene hrane, 40 odstotkov še užitne

24. april je vlada razglasila za slovenski dan brez zavržene hrane. Pobudo so dali partnerji projekta, ki ozavešča javnost in izvaja aktivnosti za zmanjševanje količin zavržene hrane – Lidl Slovenija, program Ekošola, Ekologi brez meja, Zveza prijateljev mladine Slovenije, podjetje TAM-TAM, ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Etri skupine z Mini tovarno… več tukaj.