Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.341 klicev. Med 524 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 109 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V 11 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti sedmim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so policisti pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 20 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje in tri povzročitve telesnih poškodb. Policisti so obravnavali tudi tri  kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji denarja, eno ponarejanje listin, eno drzno tatvino ter eno nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah so bile zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavane 103 osebe. 56 na območju PU Novo mesto, 47 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Kube (27), Afganistana (14) in Indije (13).

Vir in foto: Policija

Ne spreglejte…

EU Črni gori zagrozila s prekinitvijo pogajanj

Evropska unija je Črni gori zagrozila, da bo razmislila o prekinitvi pogajalskega procesa, če država ne vzpostavi delujočih institucij in ne izide iz krize, povezane z ustavnim sodiščem.

Opozorilo sta poslala slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon in avstrijski minister za evropske in mednarodne zadeve Alexander Schallenberg, ki sta se mudila v Črni gori… več tukaj.

By A.K.

Komentar: