Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.785 klicev. Med 701 interventnim dogodkom so policisti med drugim obravnavali 184 prometnih nesreč, 95 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 162 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti 10 voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so na območju PU Maribor, PU Novo mesto in PU Kranj pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 68 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje na območju PU Kranj, PU Celje in PU Maribor, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so policisti pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so policisti zabeležili 30 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari in 18 vlomov. Policisti so obravnavali tudi šest povzročitev telesnih poškodb, dve nasilji v družini, dve grožnji, eno ponarejanje listin ter eno ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je zaradi nezakonitega prehoda državne meje bilo obravnavanih 175 oseb. 117 na območju PU Novo mesto, 49 na območju PU Koper in 9 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Indije (40), Rusije (36), Pakistana (29).

Vir in foto: Policija

Ne spreglejte…

Nemški dokumenti: Tuđman si je leta 1991 hotel Bosno in Hercegovino razdeliti s Srbijo

Nemški dokumenti razkrivajo, da si je Tuđman leta 1991 hotel Bosno in Hercegovino razdeliti s Srbijo. Dopisnik nemškega konservativnega časopisa Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) za Balkan Michael Martens, ki je tudi avtor odmevne biografije Iva Andrića, je na Twitterju objavil kopije nemških uradnih dokumentov. Dokument govorijo o prvem srečanju takratnega kanclerja Helmuta Kohla in novoizvoljeni predsednik Republike Hrvaške Franjo Tuđman julija 1991… več tukaj.

By A.K.

Komentar: