Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.340 klicev. Med 538 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 94 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru, ter 93 kaznivih dejanj.

V 85 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V devetih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti sedmim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 vlomov, 30 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj denarja, tri grožnje, dve preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo. Policisti so obravnavali tudi dve nasilji v družini, eno ponarejanje listin, eno drzno tatvino, ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 196 oseb. 123 na območju PU Novo mesto, 63 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (56), Afganistana (41) in Indije (37).

Vir in foto: Policija

Ne spreglejte…

Petrol: zaradi ukrepov 210 milijonov evrov škode, v pripravi odškodninske tožbe.

Regulacija cen energentov na različnih trgih je povzročila za 210 milijonov evrov škode, trdijo v Petrolu. Uprava družbe bo terjala odškodnino, med drugim pripravlja vložitev odškodninskih tožb in ustavno presojo.

Na skupščini Petrola so se sešli delničarji družbe, ki so zastopali 72,9 odstotka kapitala. Skupščina je bila na pobudo družb Vizija holding in Vizija holding ena, ki ju vodi poslovnež Dari Južna. Delničarji so se seznanili s škodo zaradi regulacije cen energentov v Sloveniji in na Hrvaškem… več tukaj.

By A.K.

Komentar: